April 2020

LODSEDLER: Solgt på Facebook, leveret i postkassen

Helga Hvidtfeldt Sønderby blev lodseddel-sælger for tre år siden. Sidste år fandt hun på at bruge Facebook i salget – et smart trick, som i år under coronakrisen viste sig særdeles nyttigt. 

Helga Hvidtfeldt Sønderby

For to år siden, blev Helga Hvidtfeldt Sønderby opfordret til at sælge lodsedler for Kristelig Handicapforening af lokal-koordinator Peter Steen. Selvom hun allerede dengang sad i landsbestyrelsen, havde hun ikke lige havde tænkt tanken, men slog til. Det skulle prøves. Hurtigt fandt hun ud af, at det faktisk var en sjov opgave, og i dag er lodseddelsalget en fast del af hendes årshjul.

”Jeg er ikke god til hverken regnskab eller at holde taler, men salg på denne måde, er lige mig. Der går også lidt sport i det, og så vil jeg jo gerne støtte Kristelig Handicapforening,” fortæller Helga.

Online-salg til lokalområdet

Sidste år fandt hun et alternativ til at stemme dørklokker, nemlig Facebook.

”Jeg brugte min missionsforenings facebookside til at oplyse, at jeg næste mødeaften tog lodsedler med og håbede at sælge dem. Efterspørgslen var stor, og i kaffepausen havde jeg nok at gøre med at udlevere lodsedler”.

I år viste Facebook sig som det absolut mest effektive salgsvindue, da salget gik i gang midt i coronakrisen d.15. marts.

Lodseddelsalget er en af de økonomiske grundpiller i Kristelig Handicapforening.

”På grund af coronakrisen så vi ingen mennesker, og møderne i missionshuset var også aflyst. Men Facebook kunne igen bruges. Som sidste år annoncerede jeg mit salg på her, angav mit mobilepay-nr. og oplyste, at alle der købte ville få lodsedlerne leveret i postkassen. Jeg sendte også en sms til familie og et par venner med mit mobilepay-nummeret. Det virkede, og faktisk fik jeg solgt 100 lodsedler over en weekend – uden smittefare.”

 

»Bestil lodsedler til salg (hvis du ikke er tilknyttet en koordinator)