April 2020

Midt i en Coronatid – Uge 14 på Heragården

KH bladet bad medarbejder, Torsteen Nielsen om at skrive dagbog fra uge 14 – corona-dagbog. Torsteen var flittig og skrev næsten dobbelt så meget, som der var plads til i bladet. Men heldigvis er pladsen på hjemmesiden ubegrænset, så her kan det hele være :-). 

Læs om alle de nye ting, der er indført på Heragården: Fælles morgenmad, krea, gåtur og meget mere…

 

 

Mandag den 30.03.

Fælles morgenmad – og rulleskøjter.

Her ses, hvordan vi sidder spredt i spisestuen til morgenmad og fællessang.

Det er mandag morgen. Ikke en mandag, som det plejer at være på Heragården.

Nej, vi er midt i en ”coronatid”, ja, vi er nu startet på 3. uge, hvor der er så meget, vi skal passe på, og så meget, vi skal huske at gøre – og så er der en hel masse, vi ikke kan gøre, som vi plejer.

Men jeg glæder mig nu til igen i dag at skulle ned i spisestuen for at spise fælles morgenmad. Det er simpelt hen hyggeligt, at vi har fået det arrangeret, når vi nu ikke skal på arbejde eller i skole.

Vi får rundstykker hver morgen. Personalet gør det klar for os, så der ikke er så mange hænder, der skal røre ved maden.

Så mødes vi der i spisestuen med vores rundstykker fra kl. 9. Vi sidder sådan lidt spredt, for det er aftalt, at vi kun skal sidde 4 ved hvert bord. Men vi kan sagtens få en hyggelig snak i gang.

Så har Katharina fået gang i rulleskøjterne.

Og så har vi indført den hyggelige skik, at vi synger en fællessang, når vi har fælles morgenmad. I dag sang vi ”om lidt er kaffen klar”. Der har været andre morgener, hvor det var f.eks. Min Jesus lad mit hjerte få. Det er sådan en dejlig og inderlig sang om tillid til Jesus – også midt i denne tid. En anden dag var det sangen God morgen lille land – om at bygge bro. Det er jo faktisk det, som det også handler om – at holde sammen på afstand, sådan som en bro gør.

Og så var det i eftermiddag, at en af beboerne fik en pakke. Det blev en stor opmuntring for hende. Det var nemlig rulleskøjter, som hun har bestilt.

Hun har tænkt, at det kunne være en god aktivitet for hende her i coronatiden, og det er mange år siden, hun har prøvet.

Hun fik dem hurtigt på, og så skulle de prøves. Hold da op, hvor hun ruller. Hun er bare for sej til det. Man skulle ikke tro, det er nyt for hende.

 

 

 

 

Tirsdag den 31.03

Bål og snobrødsbagning.

 Heldigvis er der tørt og solrigt i disse dage med corona, så det er hyggeligt at være ude. I dag har en af vore medarbejdere her på Heragården foreslået, at vi skal lave bål på bålpladsen i haven. Det er da en god ide, og der er et par stykker af beboerne som er ret vilde med at lave bålet, og så kan vi andre komme, når der er godt gang i det.

Det blev også bestemt, at vi skal bage snobrød. Det er ikke så tit, jeg har prøvet det i marts-april, men det er jo bare hyggeligt. Så man kan sige, det er en positiv ting mere, som er kommet i gang p.g.a. corona-krisen.

Det var dejligt at opleve, at snobrødsbagning tiltrak en hel del beboere.

En af beboerne, som kun sjældent deltager i den slags aktiviteter, kom ud og var vildt optaget af at bage snobrød, så han lavede et ekstra til medarbejderen. Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag, og vi sad længe omkring bålet og fik snakket – ikke bare om corona, men om mange andre ting, som man måske ikke lige får snakket så meget om i denne tid.

 

 

 

Onsdag den 01.04.2020

Aprilsnar og pusle-spil.

Jens og Rebecca (diakonstud.) er dybt koncentreret omkring puslespillet.

I dag er det den 1. april. Solen skinner igen fra en skyfri himmel, da vi mødes kl. 9 til fælles morgenmad. Der er hyggesnak og fællessang, men i dag lykkes det også flere af os at lave aprilsnar med nogle – og desværre også selv at ”hoppe i” og blive til nar.

Et par af beboerne sætter sig for at undersøge lidt mere om den tradition med aprilsnar, og det viser sig at være en gammel tradition, der tidligere også var ”tilladt” at gøre på andre datoer her i foråret.

Senere på dagen var nogle af os i gang med at spille Uno. Det er godt at finde på nogle ting, vi kan lave, og som vi måske ikke prøver så tit.

For resten ligger der også konstant et puslespil i dagligstuen, som er ved at blive lavet. Så kan man, hvis man har tid og lyst lige standse op, sætte sig og se, om man kan finde nogle af de brikker, der er brug for.

 

 

 

 

Torsdag den 02.04

Gåtur

Gåtur med afstand

Jeg har vist ikke fået fortalt, at vi også hver dag i denne tid har en kl. 13-gåtur, hvor vi alle bliver inviteret med ud på en lille travetur. Det skal jo lige siges til jer der ikke kender Heragården, at vi bor lige midt i et pragtfuldt skov og naturområde – ja, det er nok en af de bedste grunde i Herningområdet. Og alligevel har vi byen tæt på.

Her i skoven er der rig lejlighed til at gå ture. Det benytter mange af os af mange gange, men i denne tid har vi så planlagt en fælles tur hver dag efter frokost.

Vi har selvfølgelig også Molly, vores dejlige hund med. Den nyder også en gåtur og godt selskab på turen.

 

 

 

Fredag den 03.04

Krea-rummet

I denne tid er der også virkelig gang i vores Krea-rum. Vi har en diakonstuderende i praktik, og hun brænder for at få gang i noget der.

Vi har også en beboer, som laver rigtig mange flotte billeder. Men i denne tid er der flere beboere, som har fået interesse for maling, pensel og lærred.

De får lavet nogle fine billeder, og der er en rigtig hyggelig stemning i krea.

Jeg tror, det er meningen, at nogle af disse billeder skal pynte på Heragården fremover som et minde om kreativiteten under corona-krisen.

 

 

 

Lørdag den 04.04.

Bygge redekasser.

 

Per og Torsteen hjælpes ad med at få samlet redekassen.

Så er det weekend, og her begynder vi, som vi plejer om lørdagen på Heragården, med brunch. Det er en hyggelig og rar start på sådan en lørdag. Så får vi rundstykker og tit også lun leverpostej og andre gode ting.

I dag har medarbejderen, der er her, så også foreslået, at vi går i værkstedet for at lave redekasser til de nogle af de mange fugle, vi har herude. Der er allerede en del fuglekasser, men de ser ud til at være beboet, så der er nok brug for flere.

 

Det er nu ikke alle, der har lyst til den aktivitet, men det er også helt frivilligt.

To vil rigtig gerne være med, så vi går i gang sådan omkring kl. 12.30.

Det er godt også at komme lidt i gang med hammer og sav og skruemaskine.

Faktisk er flere kommet ud i værkstedet – måske bare for at se på. En beboer er i gang med et fint trædrejningsprojekt og en anden sysler med sin hobby – at lave efterligning af gamle våben.

Vi oplever en rigtig god stemning herude i værkstedet – og duften af træ er nu noget helt for sig.

Kl. 16 slutter vi af, og vi har fået bygget to nye redekasser.

Så trænger vi til at få noget kaffe eller juice.

 

Jens står med en færdig redekasse.