Kannikevangen 12
3720 Aakirkeby
5697 0717
claus(at)valmuen-aakirkeby.dk

www.valmuen-aakirkeby.dk

Leder: Claus Tychsen

Oprettet: 1998

Lejligheder: 10


Valmuen ligger i udkanten af Aakirkeby op til åbne marker og med havet i horisonten.

Bofællesskabet Valmuen består af 10 boenheder. 4 boenheder er med stue/soveværelse og badeværelse. 2 boenheder er med forstue, stue/soveværelse og badeværelse. Og 4 boenheder er med soveværelse, stue og badeværelse.

Bofællesskabet er i ét plan med niveaufri adgang overalt, og lejlighederne er placeret således, at der er direkte udgang til fællesarealer bestående af dagligstue eller spisestue. Midt i huset er der et stort køkken, som benyttes til fælles madlavning, ligesom de øvrige servicearealer er placeret her. Der er blandt andet et aktivitetsrum med mulighed for at være kreativ og spille bordtennis, bob, lave gymnastik, synge på karaokeanlæg mm.

Valmuen er beboernes hjem, og hverdagen er præget af struktur, forudsigelighed og tryghed. Vi har en anerkende tilgang og ser ressourcerne i den enkelte. Vi fokuserer på muligheder frem for problemstilling. Der er fokus på sundhed og trivsel. Der motioneres meget, for eksempel cykling, løbe/gå-hold, bowling og forskellige former for idræt både i og uden for huset. Valmuen deltager også aktivt i KH’s arrangementer. Der er også mulighed for fælles kirkegang, ligesom beboerne deltager i lokale aktiviteter af forskellig art.

Beboerne har en hverdag ude af huset med arbejde eller aktivering.


Er du pårørende til et menneske med udviklingshandicap, som ønsker en lejlighed i et af bofællesskaberne tilknyttet Kristelig Handicapforenings, så kontakt landsleder Tove Søgaard på tove@k-h.dk eller tlf. 30 66 40 84 for en plads på interesselisten – den centrale oversigt over potentielt kommende beboere.