Forældrenetværk: Autisme og Tro – i både Vest og Østdanmark 💥

Har du et barn med en diagnose inden for autismespektret, så er Forældrenetværk: Autisme og Tro måske noget for dig.

Forældrenetværk: Autisme og Tro (Vest) blev startet op i et samarbejde mellem Kristelig Handicapforening og to forældrepar: Mirjam og Daniel Kristiansen samt Helle og Klaus Hebsgaard. Sammen med landsleder i Kristelig Handicapforening, Tove Søgaard, udgør de styregruppen bag netværket. Netværket mødtes første gang i september 2018 og har herefter holdt samling to gange årligt i Aarhus.

To år senere, i september 2020, åbnede Kristelig Handicapforening i samarbejde med forældrementor, Dorthe Stieper, dørene til den østdanske pendant Forældrenetværk: Autisme og Tro (Øst). Netværket mødes i Værløse.

For begge netværk gælder…

  • De er tænkt som fællesskaber, hvor man kan udveksle erfaringer, møde ligestillede og på de to årlige samlinger få inspirerende input af faglig og/eller forkyndende art.
  • De fleste forældre er desuden medlem i en mindre gruppe, hvor der er mulighed for at lære hinanden bedre at kende – mødes i hjemmene, tage på udflugt eller andet.
  • Alle er velkomne i Facebookgruppen: Forældre-netværk: autisme og tro. Søg på denne titel ordret, og hjælp eventuelt Facebook med at præcisere din søgning til “grupper”, så skulle den være til at finde.

Er du forælder til et barn med en autismediagnose, og vil du gerne høre mere, eller kunne du tænke dig, at blive en del af et lille netværk, så giv os et kald på tlf. 87 41 01 38 eller send en mail til info@k-h.dk. Har du idéer eller ønsker til styregrupperne kontakt da Tove Søgaard på tove(at)k-h.d eller tlf. 30 66 40 84.

Datoer for netværks-samlinger sættes i kalenderen så snart de er fastlagt.

»Læs artiklen “Netværksgruppen gjorde en kæmpe forskel”

»Læs om opstarten af Forældrenetværk Øst

»Mere under tema “Autisme”

Forældrecafé

Forældre der tager med deres børn eller besøger dem på Mørkholt Strand Camping – med hjerte, mund og hænder eller på Frøfestival, har mulighed for at besøge Kristelig Handicapforenings forældrecafé – et tilbud som bliver programsat en eller flere af de dage, som arrangementerne strækker sig over.

Her vil der som regel være et kort oplæg, hvorefter der mulighed for erfaringsudveksling, sparring og hyggelig snak. Der vil som regel være aktiviteter, der optager barnet eller den unge, imens der er forældrecafé.

 

Årsmøde

Kristelig Handicapforenings generalforsamling/årsmøde, der hvert år afholdes i første kvartal, er for alle og ikke mindst pårørende er hjerteligt velkomne.

Fra foreningens side er håbet, at den årlige generalforsamling/årsmøde må være den lejlighed, hvor alle de forskellige grupper i foreningen mødes – beboere, ansatte, pårørende og venner.

Der gøres hvert år meget ud af at finde en oplægsholder, som appellerer bredt og som således kan samle på tværs i foreningen.

Vel mødt!