April 2020

Tobias’ corona-dagbog

”Snak med din pædagog eller dine forældre om, hvad du skal lave i løbet af dagen, og hvis der er noget, der fylder dine tanker, så prøv at sætte ord på.”

Sådan lyder rådet fra Tobias Ingemansen til andre, der som han, har autisme eller ADHD. Han bor på bofællesskabet Sydhjørnet, og i uge 14 skrev han dagbog om hverdagen, som den ser ud for tiden – præget af corona-forholdsregler og ingen kram, men heldigvis stadig mulighed for at snakke.

 

Læs med her..

Tobias Ingemansen

Mandag 30/3 2020:  I dag startede jeg med at lave en plan for dagen. Så skulle jeg gøre klar til morgensang med Phillip Faber på DR1 kl.9.05, og bagefter var der dømt rengøring. Herefter kørte jeg en tur på min scooter, havde en ugesamtale, og så fik jeg frokost. Jeg fik også dekoreret mit akvarie og fik gået en lang tur med Karina pædagog, da jeg syntes, at jeg havde det svært med mine tanker, og der var nogle ting der fyldte i mit hoved. Jeg snakkede med Karina om det og følte, at jeg fik det bedre, da jeg fik tømt mit sind for tanker. Jeg fik det faktisk meget bedre ved at dele det, der fyldte.

Tirsdag 31/3 2020: Jeg synes, det er meget svært at huske at holde afstand til hinanden, især her på Sydhjørnet. Det er svært, at jeg ikke må få en krammer og noget fysisk kontakt, når jeg er ked af det og ikke må give en krammer til nogen. Det er ikke nemt at forholde sig til. Så er det noget nemmere at huske at vaske hænder og tørre sine dørhåndtag af og have en god hygiejne, synes jeg. Jeg holdt andagt på Sydhjørnet om aftenen kl.19.15. Vi hørte om, at Helligåndens gerninger kan mærkes. Jeg syntes, det var et godt stykke i den her tid, hvor vi kan mærke noget, som er svært at gøre noget ved

Onsdag 01.04 2020:  I dag var jeg var ude at jeg køre en tur til stranden for at finde nogle ting til mit akvarium og tage nogle billeder af naturen. Bagefter købte jeg en plexiglas-plade til min scootercarport. Jeg synes tit, det er en udfordring at skulle finde på noget at lave og finde en balance i min struktur i min dagligdag. Men jeg glædes ved, at jeg stadig kan komme rundt på scooter og køre nogle gode ture og opleve nogle dejlige ting. Om aftenen var jeg ude for hente et gratis akvarium, og jeg hyggede mig rigtig meget med det.

Bofællesskabet, Sydhjørnet (Vamdrup), hvor Tobias bor.

Torsdag 02.04.2020: Jeg kørte igen til stranden for at hente bundlag til mit tredje akvarium, og da jeg kom hjem var jeg henne og sige hej til Kirsten pædagog. Hun sagde, at jeg skulle huske at holde min struktur og lave plan til de aftalte tids punkter. Det fik vi en god snak om, og jeg fik så lavet en plan for dagen. Jeg var glad for at blive mindet om, hvor vigtigt det er at holde sin struktur. Når man har autisme og ADHD, har man brug for gode rammer for de ting, man gør og laver i sin hverdag, ellers er der ingenting, der fungerer for en.

Fredag 03.04.2020: Nu har jeg lige været ude at gøre klar til morgensang med Phillip Faber. Jeg vil afslutte med at give nogle gode råd til, hvordan du kan lave en god dag, når der er mange forskellige slags udfordringer, og når du har autisme og ADHD: Snak med din pædagog eller dine forældre om, hvad du skal lave i løbet af dagen, og hvis der er noget, der fylder dine tanker, så prøv at sætte ord på, hvad det er og få snakket om det. Eller snak med Gud om det. Del det med ham. Det giver sådan en ro, fred og frihed. Eller du kan bede en bøn for det, som er træls, og det der er at takke for i den her corona-tid