Maj 2012

Drømmen, der blev til virkelighed

I to år har Catharina Maria Kirk arbejdet med sin bog, og nu er den blevet virkelighed. Det har været en god proces, men også hårdt og svært, fortæller Catharina.

Catharina Maria Kirk præsenterede bogen “Drømme går ikke lige efter bogen” på Kristelig Handicapforenings årsmøde den 17. marts 2012.

Af Rikke Thomassen

”Jeg har altid drømt om at skrive en bog,” fortæller Catharina Maria Kirk, der er 26 år og bor på Annekset i Løsning, som er et bofællesskab i tilknytning til Kristelig Handicapforening.

For to år siden gik hun i gang med at skrive om sit liv og sine tanker – og den 17. marts udkom hendes bog: “Drømme går ikke lige efter bogen”.

“Det har været godt at tænke tilbage og en god proces. Men det har også været svært, og jeg har nogle gange været frustreret. Mit liv har skullet åbnes igen, og det har påvirket mig. Når jeg har skrevet, har jeg følelsesmæssigt kunne mærke, hvordan det var dengang, og det har været med i mine tanker nat og dag. Jeg har også nogle gange sagt, at det var for svært, og så har jeg holdt pause, indtil jeg var klar igen.

Karen Nebel Møller er Catharinas kontaktperson på Annekset, og hun har været med i hele processen.

På Kristelig Handicapforenings årsmøde kunne der købes et signeret eksemplar af bogen

”Vi lagde ud med at sige, at vi ikke ved, hvad produktet bliver i den sidste ende, men Catharina skriver bare, og så ser vi, hvad der kommer ud af det,” fortæller Karen, der er rigtig glad for resultatet.

”Jeg tænker, at det er en Guds gave, at Catharina kan sætte ord på tingene. Det kan være alvorligt at ribbe op i sit liv, og man skal have mod til at gøre det. Catharina er utrolig modig. Hun har turdet se sit liv i øjnene og dele det med andre.”

Fantastisk, mærkeligt og svært

For Catharina har det været en opgave at skulle forholde sig til sit liv, mens hun skrev bogen. Men også nu, hvor den er udgivet, bliver hun stillet over for det igen og skal forholde sig til det.

Catharina Maria Kirk har altid drømt om at skrive en bog. nu er drømmen blevet til virkelighed.

“Også fordi bogen er så ærlig, som den er, kommer der noget frem, som andre måske ikke har været klar over, og det skal jeg forholde mig til igen. Det er også lidt svært, at jeg aldrig ved, hvornår folk kommer

og har læst bogen og stiller et spørgsmål om den,” siger Catharina.

I forbindelse med udgivelsen var der arrangeret en aften på bofællesskabet Skærvebo, hvor en række personer var inviteret til at høre om bogen. Og på KHs årsmøde var hun på talerstolen for at præsentere bogen. Hun håber også at komme på tur rundt på landets skoler, folkeskoler, friskoler og efterskoler,  for at fortælle om sit liv og bogen.

“Det har været grænseoverskridende at skulle stille mig op og fortælle foran folk. Men jeg vil det gerne. Det er en del af pakken for mig, og jeg tager hele pakken. Og faktisk er den største udfordring det, der sker efter præsentationen, når folk bagefter kommer og snakker og spørger. Det er både fantastisk, mærkeligt og svært. Der er alle ting i det.”

Handicappede kan også bruges til noget

Catharina tænker også meget på, hvordan bogen vil blive modtaget.

“Jeg ved ikke, hvem der køber bogen, og hvad de synes om den. Jeg håber, de vil få noget ud af den. Jeg tænker både på dem, jeg kender, som vil køb den og dem, jeg ikke kender. Jeg ønsker ikke, at bogen skal give medlidenhed. Jeg har et ønske om, at de skal forstå, hvem jeg er, hvad jeg kan give og ikke kan give. Og få en bedre forståelse for handicappede. Det betyder noget for mig, at folk forstår, at vi også kan bruges til noget. At folk ikke skal sætte mennesker med handicap i bås. Folk skal kunne acceptere, at jeg er, som jeg er. Det har jeg selv lært rigtig meget af,” siger Catharina.

Læs mere om “Drømme går ikke lige efter bogen” her.