December 2018

Der er brug for et KH-bofællesskab i Storkøbenhavn

Bestyrelsen bag det nye bofællesskab i Storkøbenhavn er i fuld gang, men endnu ligger intet fast. Alle får derfor mulighed for at sætte deres præg på projektet, hvis de tropper op til interessemødet onsdag den 28. november

Af Christina Brorson

Billedtekst (StorKbh): Bestyrelsen bag det nye bofællesskab i Storkøbenhavn: Bagerst fra venstre: Henrik Hansen, Kjeld Pedersen, Kim Lippert. Forrest fra venstre: Elsbeth Sørensen, Jette La Bianca, Marianne Rønne Rasmussen. Ikke til stede: Michael Alstrøm. Foto: Tove Søgaard.

Det er ingen naturlov, at den østlige del af Danmark skal være fattigt på KH-bofællesskaber, og at Storkøbenhavn kun skal rumme et eneste (Trehuse). Det understreger Henrik Hansen, næstformand i bestyrelsen for det nye bofællesskab i Storkøbenhavn, som onsdag den 28. november inviterer til interessemøde.

”Der er stor efterspørgsel på et bofællesskab med det kristne værdigrundlag og den medmenneskelige tænkning, som kendetegner Kristelig Handicapforening. Det bliver vi hele tiden bekræftet i. Derfor arbejder vi fortrøstningsfuldt videre,” understreger Henrik Hansen.

Tanken om endnu et KH-bofællesskab i Storkøbenhavn opstod, da han sammen med sin kone og sønnen Nikolaj, for to et halvt år siden var på udkig efter et bofællesskab til Nikolaj i dette område. Overalt var der lange interesselister, og behovet for flere gode bofællesskabs-pladser sprang i øjnene.

Et hjem med blandet beboer-sammensætning

Selvom Nikolaj, der i dag er 27 år, var så heldig at få en plads i et godt eksisterende bofællesskab i sommer, arbejder hans forældre derfor videre på endnu et KH-bofællesskab i Storkøbenhavn. Og flere ildsjæle er kommet til. For et år siden nedsattes en arbejdsgruppe, som med god hjælp fra opstartsgruppen bag søster-bofællesskabet Trehuse i Høje Taastrup har fået etableret det nye bofællesskab som en selvejende institution. Endnu er den helt rigtige grund ikke fundet, og fundraising-delen er også i proces.

Målet er et mindre bofællesskab (12-14 lejligheder) med en blandet flok beboere – nogle med stort behov for hjælp og støtte, andre med mindre. Atmosfæren skal, som i alle bofællesskaber tilknyttet Kristelig Handicapforening, være kendetegnet af varme og rummelighed.

”Vi ønsker en tryg atmosfære, hvor man både som beboer og pårørende skal føle sig taget godt imod. Vi ønsker ikke en institution, men et hjem – et kristent hjem,” understreger Kjeld Pedersen.

Han er formand for bestyrelsen og far til Esther på 20 år, som står på interesselisten til det nye bofællesskab.

Velkommen til alle med interesse

Både Henrik Hansen og Kjeld Pedersen glæder sig til interessemødet onsdag den 28. november og håber at møde nye ildsjæle, der har lyst til at være med i etableringen af det nye bofællesskab. Interesselisten for bofællesskabet tæller i dag 20 personer, som har indsendt oplysningsskema og dermed indikeret en nærmere interesse. Målet er cirka det dobbelte. Flere kræfter i arbejdsgruppen – specielt med henblik på byggefasen – kunne også være dejligt.

” Vi er en broget skare med forskellige kompetencer. Men ingen indenfor byggeri. Byggesagkyndige skal derfor være meget velkomne,” lyder det med et glimt i øjet fra Kjeld Pedersen

Endnu ligger intet fast. Alle der kommer til interessemødet kan derfor være med til at sætte deres præg på det nye bofællesskab.

”Vi håber at se dig, som er pårørende til en eventuel kommende beboer, eller dig som selv overvejer at skrive dig på interesselisten. Men invitationen gælder også dig, der bare synes det lyder spændende eller som en god idé,” understreger Henrik Hansen.