September 2018

En fast sommertradition

Bofællesskabet Solglimt har været med på Haderup Bibelcamping lige fra starten. Det er kun blevet bedre år for år, synes både pædagog Christian Fredsgaard og beboer Kirstine Pedersen.

Af Christina Brorson

Beboer på Solglimt, Kirstine Pedersen, og medarbejder Christian Fredsgaard.

Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder har været en sommertradition for bofællesskabet Solglimt lige siden den første campinguge i 2013.

”Allerede det første år, var der et par af Solglimts beboere, som tog på bibelcamping i denne uge i Haderup. Siden blev det flere, og i år er næsten alle afsted – 14 ud af 16 beboere og 4 medarbejdere,” fortæller Christian Fredsgaard.

Et afvekslende program og et godt fællesskab på pladsen er med til at lokke både medarbejdere og beboere afsted hvert år, forklarer han.

”Programmet er alsidigt. Vi får forkyndelse for både øjne og ører, og nyder lovsangen og de forskellige aktiviteter om eftermiddagen. Vi glæder os også altid til at møde de andre, som har valgt at tage på Haderup. Der plejer at være mange, som vi kender fra tidligere år, så genkendelsens glæde er stor.”

Vigtigt kristent fællesskab

Kirstine Pedersen var en af de første beboere fra Solglimt, som tog på Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder. Hun er vendt tilbage hvert år siden, for det er vigtigt at prioritere det kristne fællesskab, synes hun.

”Mine forældre er begge døde i dag. Men de lærte mig at holde fast i det kristne fællesskab, og det er jeg glad for. Troen på Gud har betydet meget for mig, lige siden jeg blev konfirmeret,” fortæller Kirstine.

Det er dejligt at være mange afsted fra det samme bofællesskab, synes hun.

”I starten var vi ikke ret mange fra Solglimt, som tog på camping. Vi er blevet flere og flere, og det er godt. Det har gjort fællesskabet bedre og mere trygt.”

Godt at overnatte

Campingpladsen i Haderup har flere forskellige muligheder for overnatning: Campingvogn, hytter eller en lejlighed i det nedlagte ældrecenter, som ligger lige ved siden af. Solglimts beboere har de sidste to år benyttet sig af alle tre muligheder.

”De forskellige muligheder for indkvartering, gør at vi alle kan bo godt. De første år tog de fleste beboere og medarbejdere fra Solglimt, hjem hver aften, men oplevelsen bliver bare bedre, når vi overnatter. Det er hyggeligt at trisse ned til fælles Solglimt-morgenmad i hytten og vågne lige så stille sammen – ikke nær så stresset, som at skulle ud ad døren,” forklarer Christian Fredsgaard.

Kontinuitet i medarbejdergruppen

En anden prioritering, som gør campingferien bedre for både beboere og medarbejdere fra Solglimt, er at ingen medarbejdere i år skiftes til at være her.

”Jeg og mine tre kolleger er her alle dagene. Beboerne giver udtryk for, at det kan de godt lide,” siger Christian Fredsgaard, og Kirstine nikker.

Selv synes han, at kontinuiteten giver et bedre fællesskab – både i kollega-gruppen og beboere og medarbejdere imellem.

”Vi kommer tættere på hinanden, når der ikke er udskiftning i gruppen. Der kommer mere ro på, og vi slapper af i hinandens selskab.”

»Læs også “Spontane og afslappede campingdage”

»Se billeder fra Haderup Bibelcamping med hjerte, mund og hænder 2019