juni 2020

Haderup bliver til Mørkholt

Bibelcampingen ”Med hjerte, mund og hænder” flytter efter gode år i Haderup til Mørkholt. Deltagerne kan glæde sig til flere hytter, mere plads og gode faciliteter.

”Med hjerte, mund og hænder” har siden 2013 holdt til på Haderup Camping, men flytter næste år til Mørkholt Strand Camping.

Bibelcampingen ”Med hjerte, mund og hænder” flytter i 2021 til Mørkholt Strand Camping. Hidtil har ”Med hjerte, mund og hænder” , haft til huse på Haderup Camping i Jens Jensens Anlæg og i KH-regi ofte bare gået under navnet “Haderup”. Men det bliver altså anderledes nu.

 

”Haderup Camping var ideel til den lille gruppe, som startede ”Med hjerte, mund og hænder” op. Vi har oplevet utrolig stor velvilje fra fastliggere og lokale, som har stillet deres campingvogne til rådighed og hjulpet til med den fælles forplejning, som for de fleste af vores campister er meget vigtig,” fortæller Hanne Pedersen, konsulent i DFS (Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler) og tovholder på bibelcampingen, for mennesker med særlige behov.

Hytter og bad

”Med hjerte, mund og hænder” samler hver sommer 100-150 deltagere – mennesker med særlige behov, samt deres familier og ansatte på bofællesskaber.

Med de nye rammer på Mørkholt Strand Camping glæder hun sig først og fremmest til at kunne tilbyde flere hytter og andre faciliteter til deltagerne.

”Mange vil gerne bo i en hytte, så det er dejligt nu at kunne tilbyde flere af deltagerne den foretrukne indkvartering. Der bliver også bedre mulighed for at få et bad, og så er der sikkert nogle, som har lyst til en tur i poolen eller på stranden. I det hele taget er der god plads på Mørkholt Strand Camping, og det er godt, for vi er heldigvis vokset i deltagerantal. Men selvom det er en stor plads, vil vi stadig gøre det overskueligt for deltagerne,” forklarer Hanne Pedersen. 

Afgørende fysiske rammer

Tove Søgaard, landleder i Kristelig Handicapforening, hvis tilknyttede bofællesskaber hvert år sender mange beboere afsted til fire hyggelige dage med Jesus i centrum, på ”Med hjerte, mund og hænder” glæder sig til 2021.

”God plads og velegnede faciliteter – både, hvor der skal soves, spises og holdes møder – er altid vigtigt. Men for vores medlemmer kan det være det, som gør, om de har mulighed for at deltage eller ej. Derfor er jeg rigtig glad for, at rammerne nu er vokset med deltagerantallet. Jeg håber desuden, at flere af bofællesskaberne tilknyttet Kristelig Handicapforening nu oplever campingen som geografisk inden for rækkevidde – for eksempel bofællesskaberne i Trekantsområdet og Sjælland,” nævner Tove Søgaard.

I 2021 holdes der ”Med hjerte, mund og hænder” fra d.24-29. juli. Der bliver ligesom før mulighed for at deltage i fællesspisning morgen, middag og aften.