Februar 2019

Valmuens nye leder “Jeg lægger min dag i Guds hånd”

Claus Tychsen er ny leder af Valmuen i Aakirkeby. Han har under hele sin ansættelse oplevet Guds omsorg for både Valmuen og sig selv.

Af Christina Brorson

Claus Tychsen

Claus Tychsen (37) har været ansat på bofællesskabet Valmuen siden september 2018. Han er uddannet cand.merc.(kom.) fra CBS og kom fra en stilling i Rederiet Danske Færger, hvor han i 8 år havde haft ansvar for den interne kommunikation samt en konsulentfunktion i forhold til ledelse og udvikling.

”Jeg havde lyst til at prøve noget helt andet og har altid haft stor respekt for omsorgsfaget. Det var for mig det mest udfordrende og meningsfulde område at arbejde med. Derfor søgte jeg ind på Valmuen,” fortæller Claus Tychsen.

Savnede sit fag

Han blev hurtigt glad for de helt nye arbejdsopgaver med Valmuens beboere, men savnede også at arbejde med det, som han havde erfaring indenfor.

”Jeg oplevede omsorgsarbejdet som enormt berigende og lærerigt, men jeg ville også gerne anvende min faglighed. Da lederstillingen blev slået op, var det derfor oplagt for mig at søge den,” fortæller Claus Tychsen.

I første omgang blev han indsat som konstitueret leder. En opgave han klarede så godt, at en enstemmig bestyrelse besluttede sig for den kendte kandidat i ansøgerfeltet, da stillingen skulle besættes permanent.

Svar på bøn

Den nybagte bofællesskabs-leder lægger ikke skjul på, at han i hele forløbet har oplevet Guds omsorg for både Valmuen og sig selv.

”At jeg længtes efter at bruge min kunnen indenfor ledelse, udvikling og kommunikation, og at Valmuen fik et behov på netop dette område, oplever jeg som svar på en bøn, jeg ikke selv havde formuleret. Da jeg kom hertil i september havde jeg bestemt ikke forestillet mig at lede stedet. Men som det er nu, glæder jeg mig altid til at tage på arbejde. Hver morgen lægger jeg min dag i Guds hånd og oplever, at han udruster mig,” fortæller Claus Tychsen.

Fortsat et trygt kristent hjem

Valmuens nye leder ønsker at løfte arven fra det tidligere lederpar, Lisbeth og Arne Dejbjerg Hansen.

”Jeg har stor respekt for Lisbeth og Arnes arbejde og vil arbejde for, at Valmuen fortsat kan være det trygge kristne hjem, jeg kom til for knap et halvt år siden – ikke en institution,” understreger Claus Tychsen, og uddyber: ”I kulissen kræver det en sund økonomi og arbejdsglæde i medarbejderstaben”.

Elise Jensen har fungeret som pædagogisk koordinator på Valmuen i konstitueringsperioden og fortsætter i den rolle.

”Elise er meget kompetent, Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og jeg glæder mig over, at vi nu har en tidsubegrænset periode at arbejde med,” understreger Claus Tychsen.