Juni 2021

Sommer med muligheder

Så blev det endelig sommer!

Jeg har ventet på sommeren i år, og den længsel hænger helt klart sammen med, at Corona-restriktionerne også er aftaget, og friheden kommer til os igen. Vi kan igen se smilende ansigter omkring os i supermarkedet, og vi kan samles med venner og familie.

Forskellig corona-afsked

Men jeg oplever også, at nogle af os lige skal vænne sig til at kunne mødes, tale og synge sammen igen. Jeg møder mennesker, som oplever det svært at smide den tryghed, der lå i begrænsningerne. Det er helt naturligt, og det er vigtigt, at vi accepterer hinandens forskelligheder og grænser for nærhed. Det gælder i dagligdagen, og det gælder, når vi heldigvis snart kan ses igen til diverse festlige sommer-arrangementer.

Ta’ med! Mørkholt og Frøfestival

Jeg glæder mig for eksempel meget, til vi kan mødes på Mørkholt til dette års ”Med hjerte, mund og hænder” bibelcamping. Det bliver helt sikkert akkurat lige så hyggeligt og givende, som det plejer. Og det kunne være skønt at se en masse nye ansigter – måske fra det østlige Danmark, som er kommet tættere på, nu hvor bibelcampingen er flyttet fra Vest- til Østjylland.

Dernæst glæder jeg mig til Frøfestival i september– først på Elmebo, Vestsjælland og dernæst i Haderup, Vestjylland. Det bliver skønt igen at kunne synge, danse og feste sammen. Vi kommer til at give den fuld gas – og så lidt ekstra, for vi skal nå det hele på én dag! Igen er alle velkomne – også dem, der ikke tidligere har haft tradition for at komme til Frøfestival.

Fællesskab, rejser og liggestol

Jeg glæder mig også til bare at dase og slappe af. Liggestolen er nu en god opfindelse. Måske har du det lige sådan? Gud har skabt os både til fællesskab og frihed, aktivitet og hvile. Der er en tid til det alt sammen – og for mange af os er der mulighed for at nå hele vejen rundt om sommeren. Vi kan nyde at være i gang og sammen med andre, vi kan rejse ud i verden (måske knap så langt i år) og vi kan trække stikket, finde en god bog frem og lægge benene op.

Uanset hvilket fortegn din sommer har, håber jeg, du får grund til at takke Gud for fyldte energi-depoter, når den er omme.

Guds fred og alt godt

De bedste sommerhilsner fra Tove Søgaard