September 2019

Og vinderne er…

Nogle år ryger loddet med hovedgevinsten i Kristelig Handicapforenings lotteri direkte i makulatoren. Det sker dog ikke i år. Da blev det nemlig skrabet – på et landsted i Vestjylland.

Af Christina Brorson

Hans Ejnar og Dorte Eriksen planlægger en rejse til efteråret med deres tre børn.

Dorte og Hans Ejnar Eriksen siger sjældent nej, hvis en lodseddel-sælger tager turen ud til deres landejendom lidt udenfor Vildbjerg. Selv at ringe på andres døre og sælge lodsedler, kræver dog et lidt større tilløb. Da Dorte, som sidder i bestyrelsen for bofællesskabet Solglimt, kom hjem med 10 lodsedler, venligst udleveret af hovedbestyrelsesmedlem og lodseddelkoordinator, Mogens Stig Nielsen, hældede hun derfor mest til den dyre og lette løsning.
”Jeg foreslog Hans Ejnar, at vi købte dem selv,” siger Dorte med et skævt smil.
Før hun fik koordineret med sin mand, havde familiens to døtre, Elisa (19) og Maria (18) dog taget affære.
”De syntes, det lød som en god idé at købe dem selv og gik straks i gang med at skrabe. Jeg tænkte: ”Fint, så er den sag afgjort,” fortæller Dorte.

”Vi plejer ikke at vinde…”

Hun lod pigerne om at skrabe og gik ud af rummet for at hente noget. Men før hun var ude af døren, blev der råbt på hende. Der var gevinst, påstod døtrene.
”Jeg troede, det var gas, og det kunne det også sagtens have været,” smiler Dorte.
Da hun vendte om og fik taget et kig på lodsedlen, så hun dog, at pigerne havde haft god grund til at råbe. Det skrabede felt lignede i hvert fald ikke enhver anden nitte. Helt overbevist bliver vestjyder dog ikke sådan lige. Både Dorte og Hans Ejnar skulle vænne sig til tanken om en hovedgevinst.
”Jeg blev helt paf og var også lidt skeptisk. Kunne det nu også passe. Vi plejer ikke at vinde,” husker Dorte.
”Det stod lidt underligt på lodsedlen. Den skilte sig ikke så meget ud. Så vi var i tvivl,” supplerer Hans Ejnar.

Familietur eller gourmetrejse for to

Tillykke! Du har vundet…

Pigerne var dog hurtigt overbevist, og da forældrene havde sundet sig lidt, blev de også enige om, at når der nu stod ”Tillykke, du har vundet 1. præmie fra Spies” så var det sikkert dét, de havde. Et gavekort på 20.000 kr. fra Spies var slet ikke så dårligt, kunne familien hurtigt blive enige om.
Pigerne begyndte straks at drøfte rejseplaner for fem: dem selv, bror Filip (16) og deres forældre.
”Vi to mente derimod, at præmien passede perfekt til en gourmet-rejse for et par,” griner Dorte og Hans Ejnar.
Planen er dog indtil videre, at hele familien skal have glæde af gavekortet i efteråret. Måske bliver det en rejse til Sydeuropa, Tyrkiet eller Grækenland. Eller måske Tenerife eller Mallorca. Under alle omstændigheder en ekstra rejse i 2019 – udover sommerhusturen, som allerede er planlagt.

Lasse fik et godt sted at bo

Det er altid dejligt at vinde, og da særligt hovedgevinsten. Men vinderchancer eller ej. I familien Eriksen har man tradition for at støtte Kristelig Handicapforening – både med lodsedler, bestyrelsesaktivitet og andet. Interessen begyndte med Dortes plejebror, Lasse, som kom til hendes familie, da hun var 13 år, og han 4 måneder.
”Lasse havde Downs syndrom. Han var en del af familien, lige til han desværre døde af kræft i 2008. For mig var han som en bror, fortæller Dorte.
Da Lasse skulle flytte hjemmefra, faldt valget på KH-bofællesskabet Ganerbo ved Skjern
”Her havde Lasse det godt, og vi var alle glade for at besøge ham. At der fandtes et bosted som Ganerbo med det kristne menneskesyn betød meget for os. Lasse var unik og havde akkurat lige så stor værdi som alle andre, og sådan blev han mødt på Ganerbo. Det er nok derfor, vi stadig i dag føler os knyttet til Kristelig Handicapforening og ønsker at bakke op,” forklarer Dorte og Hans Ejnar.
Derfor er de sikkert på lodseddel-vognen igen næste år – måske som sælgere, måske som købere, eller måske som i år: begge dele.


Kurven er knækket!

I 2019 lykkedes det at vende de seneste års udvikling med færre solgte lodsedler.
Kæmpe ros til alle der solgte og koordinerede. Tak for jeres indsats.

År

2016
2017
2018
2019

Antal solgte lodder

27.165
25.784
22.500
23.976