Maj 2021

Nu er resten op til Betalingsservice

Charlotte og Thomas Stidsen besluttede sig både for at være med i Forældrenetværk: Autisme og Tro (Øst) og for at blive faste givere i Kristelig Handicapforening.

Af Christina Brorson

Charlotte og Thomas Stidsen har sat Kristelig Handicapforening på listen over månedlige betalinger. Indsendt foto

”Vi har to gode job og et kristent værdisæt, der siger, at det er godt at støtte, hvor man kan. Indtil september sidste år havde vi dog ikke fundet den forening eller organisation, som vi ville oplyse til Betalingsservice. Vi gav, når der blev samlet ind. Men det var lidt tilfældigt,” fortæller Charlotte Stidsen, der bor med sin familie i København.

“Vi har to gode job og et kristent værdisæt, der siger, at det er godt at støtte, hvor man kan”

I september 2020 deltog hun og hendes mand, Thomas, i opstarten af Forældrenetværk: Autisme og Tro (Øst).

”Vi kendte begge Kristelig Handicapforening, men havde faktisk ikke lige forbundet vores søn, der er ti år og har autisme, med ordet ”handicap”. Men vi hørte godt, at Kristelig Handicapforening startede et netværk op i Jylland for forældre til børn med autisme, og da vi fik at vide, at der blev et tilsvarende i Østdanmark mødte vi op,” forklarer hun.

Efter opstarten blev Charlotte og Thomas Stidsen både en del af Forældrenetværk: Autisme og Tro (Øst) og en af netværkets mindre grupper. De blev også faste givere.

”Her var et formål, som gav mening for os. Vi får inspiration, netværk og den kristne vinkel på tingene, som vi ikke får i det kommunale netværk, vi allerede er en del af. Vi vil også gerne være med til at sikre, at der stadig er gode kristne bofællesskaber om 10 eller 20 år, når vores søn måske kommer til at ønske sig en lejlighed sådan et sted. Derfor opgav vi et månedligt beløb til Betalingsservice og blev faste givere i Kristelig Handicapforening. På den måde kører det automatisk og er meget lettere. Så længe vi beholder de job, vi har nu, kommer vi ikke til at savne pengene,” smiler Charlotte Stidsen.


Tove Søgaard: Faste givere giver mod på fremtiden

”Vi gætter altid på næste års budget. Det er bedst, at vi gætter nogenlunde rigtigt, for det er aldrig rart at skulle sende akutte gave-opfordringer til vores medlemmer på grund af lurende huller i regnskabet. Derfor er vi så utroligt glade for faste giver-ordninger, hvor den enkelte på forhånd har angivet, hvad vi kan forvente i året, der kommer.

Vi er naturligvis glade og siger tak for alle gaver. Det er desuden slet ikke alle, der kan planlægge økonomien fremad i årevis. Men hvis der er mulighed, skal man ikke være i tvivl: Faste givere gør livet lettere for Kristelig Handicapforening. Jo mere sikkert vi kan anslå næste års budget, jo bedre kan vi planlægge, og jo mere tør vi sætte langsigtede projekter i søen. Udover økonomisk støtte giver faste givere derfor Kristelig Handicapforening en anden gave, nemlig mod på og tillid til fremtiden,” slår landsleder i Kristelig Handicapforening, Tove Søgaard, fast.