Maj 2019

Højskolehold tog turen til Israel

En spændende rejse med tid til både hvile, eftertanke og hygge, samt ikke mindst spændende og trosstyrkende oplevelser i det land, hvor Jesus selv gik rundt for 2000 år siden. Sidste kapitel af højskole-forløbet sammensat af Ordet og Israel og Kristelig Handicapforening er netop afsluttet med en tur til Israel.

 Af Christina Brorson

Hele højskoleholdet, som rejste en uge i Israel.

Det var en spændt flok, der tidligt tirsdag morgen d.14. maj satte sig i flyveren i Kastrup Lufthavn for drage sydpå til en højskoleuge i Israel.

Gruppen bestod af 9 beboere fra Kristelig Handicapforenings bofællesskaber, deres ledsagere, samt Tove Søgaard, landsleder i Kristelig Handicapforening. Målet var Det danske Hus i Poyria ved Genesaret Sø og en masse spændende steder i det land, hvor Jesus for 2000 år siden levede og virkede. Om eftermiddagen samme dag nåede delegationen Det Danske Hus i Poirya ved Genesaret Sø, hvor lederparret, Hanne og Harry Højgaard, tog imod sammen med projektkoordinator i Ordet og Israel, Ellen Hessellund Mikkelsen. Programmet den følgende uge stod på besøg i Nazareth, Kapernaum og Madala, en tur på Genesaret Sø og meget meget andet.

Refleksion og hvile

Alle dage havde en fast struktur med tid til både hvile, undervisning og eftertanke, så der var mulighed for at restituere og tage fat på næste dag med frisk energi. En fin måde at sammensætte programmet på, syntes Margit Bramming, der var afsted med sin datter Victoria:

”Vi har været særligt glade for, den fine balance mellem undervisning og tid til at reflektere og hvile. Det har givet rejsen særlig stor værdi. Vi har lært og set en masse, men det er lige så vigtigt, at vi har haft tid til fordybelse.

Også fællesskabet nød mor og datter:

”Samværet mellem alle deltagerne og ledsagerne har været rigtigt godt. Det har præget turen meget, at vi alle har ønsket et fællesskab med hinanden. Der har været samvær, sjov og leg på tværs af alle deltagerne. Der har været respekt for, hvad hver enkelt deltager har kunnet magte, og det har givet opholdet stor værdi”.

Til tro og fællesskab

Tirsdag d.21. maj var hjemrejsedag, og om aftenen var holdet tilbage i Kastrup – mætte af oplevelser, en hel del klogere på Israel.

Jette Bæk, som deltog på turen sammen med sin søn Sebastian, oplevede, at turen til Israel styrkede både tro og relationer:

”Turen har givet stor værdi, gennem bibelundervisning og besøg på bibelske steder, som har givet både mig og min søn en oplevelse som er ubeskrivelig. Vi har haft tid til at fordybe os i både det, som er fortalt og i fotos, som er blevet en dagbog for os. Jeg havde som mor en unik mulighed for kvalitetstid sammen med min søn, hvor vi kunne tale sammen, om alt det vi oplevede, og hvad det betyder for os. Det har også været uvurderligt, at havde været der, hvor Jesus har været”.

En drøm i opfyldelse

Ellen Hessellund Mikkelsen ser med taknemlighed tilbage på en uge, der blev lige som håbet:

Det var en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg er fyldt af glad taknemlighed over en meget fin uge sammen med Kristelig Handicapforening i Israel. Nu skete det endelig, det vi havde arbejdet frem imod: Vi var sammen i Israel og kunne lære mere om Bibelen på en meget håndgribelig måde og  med alle vore sanser. Den faste base i Det Danske Hus, de forholdsvis korte ture og stor medleven og engagement fra deltagerne og deres ledsagere gjorde det til en vellykket uge, som jeg takker Gud for. Nu glæder jeg mig til vores gensynstræf i august og er spændt på at høre mere om, hvad deltagerne har fået med sig hjem.

SE ALLE BILLEDERNE: