Maj 2018

Højskoledag for alle sanser

Den første bibelhøjskoledag bød på en bred vifte af aktiviteter, som alle var med til at fortælle historierne fra Det Gamle Testamente på en helt ny måde.

Tekst: Christina Brorson; Foto: Tove Søgaard
Lørdag den 14. april samledes 50 spændte deltagere på Jakobskolen i Aarhus til en højskoledag med bibelen i fokus. Bag dagen stod Ordet & Israel og Kristelig Handicapforening.

Underviser var tidligere landsleder i Kristelig Handicapforening og nuværende projektkoordinator i Ordet og Israel, Ellen Hessellund Mikkelsen. Hun havde taget en mængde rekvisitter og gode idéer med, så Det Gamle Testamentes spændende fortællinger kunne få farve og liv.

Den røde tråd

Levende fortalte hun, om dengang det hele begyndte i Paradiset, om slangen der bragte ondskaben ind i verden, om Babelstårnet der styrtede i grus, om ørkenvandringen mod det forjættede land og meget mere.

For at holde styr på kronologien blev et billede fra hver fortælling hængt op på en rød snor, som bibelhøjskolens deltagere hele tiden kunne se. Deltagerne fik også en rød tråd til at binde om håndleddet.

Den røde tråd symboliserede det gennemgående tema i alle Bibelens fortællinger: Guds store kærlighed til mennesket. Derfor var den vigtig at holde fast i. Med en stjerne på nogle af de ophængte billeder markerede Ellen Hessellund Mikkelsen de fortællinger, der pegede frem mod det endelige bevis på Guds kærlighed og emnet for næste højskoledag: Jesus.

Når deltagerne havde lyttet et stykke tid til den mundtlige fortælling, blev det fortalte omsat i en aktivitet. Der var sang, dans og en mængde kreative opgaver. Der var også en skattejagt, en ørkenvandring og et spiontogt. Alle sanser blev involveret i undervisningen om Det Gamle Testamente.

Visuelt og lærerigt

Fra bofællesskabet Ganerbo i Skjern deltog to beboere sammen med leder Birgit Lodahl. Alle fik en spændende og indholdsrig dag, fortæller hun:

”Højskoledagen var rigtig godt tænkt og fint lavet. Vi sad ikke stille så lang tid ad gangen. Der var pauser, når der var brug for det, og mange gode kreative aktiviteter. De to beboere fra Ganerbo som deltog, har begge nævnt dagen bagefter og sagt, at den var spændende.”

Højskoledagens aktiviteter var med til at formidle pointerne fra undervisningen på en god måde, fortæller Birgit Lodahl:

”Hvis der er noget vores beboere har glæde af, så er det, når tingene bliver visuelle og håndgribelige. Vi forstod alle, hvor hårdt det må have været at gå rundt i ørkenen i 40 år, da vi traskede rundt i sandkassen. Vi bed også specielt mærke i de ting, vi fandt på skattejagten og som efterfølgende indgik i undervisningen. Den røde tråd bandt det hele sammen, og vi glæder os alle til at se den fortsat ind i Det Nye Testamente, når vi mødes til højskole næste gang,” siger Birgit Lodahl.