April 2021

En dejlig dag ved fjorden

Lørdag d.24. april troppede en samling forventningsfulde deltagere op til fjord- og naturworkshop – en rigtig udedag i skønne omgivelser ved Randers Fjord, med dertil hørende dejligt vejr ☀️☀️

Centerleder på Kyst- og Fjordcentret, Carsten Enemark tog imod i det, der lignede en indianer-tipi, men som faktisk var den varmere nordiske variant: en lavu. Det fortalte han, imens der blev spist rundstykker og drukket kaffe rundt om ved borde-bænkesættene i lavuens kant.

Carsten Enemark var også guide på resten af dagen, der først bød på rejefiskeri i waders, dernæst gps-løb i området og efter frokost (og souvenirkøb!!) frit valg imellem kanotur, sildefiskeri og aktiviteter på balancepladsen. Først dog en konkurrence i kunsten at skyde vandraketter af. Efter en del forsøg knækkede forsamlingen koden (med et lille hint): En flaske med vand i – hvis tomrum man fylder med luft, indtil der bliver overtryk, og derefter “skyder” den af – flyver længst, hvis den er en tredjedel fyldt 🤓.

Til sidst bestod opgaven for alle deltagere i at frembringe ild med strygestål og spåner – og give sit bidrag til det fælles bål, som der blevet lavet pandekager over. De blev spist udendørs med sukker og syltetøj.