Marts 2019

Velbesøgt årsmøde 2019

Lørdag d.9. marts samledes Kristelig Handicapforenings medlemmer fra nær og fjern til det årlige træf med generalforsamling, status og et spændende foredrag – i år holdt af professor Niels Christian Hvidt.

Af Christina Brorson

Kristelig Handicapforenings årsmøde samlede cirka 100 deltagere.

Cirka 100 var der på listen over deltagere, da Kristelig Handicapforening sidste lørdag d.9. marts inviterede til årsmøde i Vejle. En glad summen af snak og hilsner indledte dagen sammen med rundstykker og kaffe. Herefter blev der fløjtet til en fredelig generalforsamling med genvalg af Helga Hvidtfeldt Sønderby og Karsten Rughave Sørensen til bestyrelsen.

Formand Thomas Bjerg Mikkelsens beretning gjorde status over de seneste tre år og fortalte om en aktiv forening, der er vokset – både med hensyn til ansatte, medlemmer og tilbud. Efter et par spørge/kommentar-runder og frokost, blev også bordene i sidesalen fyldt op, og professor i eksistentiel og åndelig omsorg, Niels Christian Hvidt gik på talerstolen og fortalte om det store og dokumenterede men ofte uopfyldte behov for åndelig omsorg på landets sygehuse og hospicer. Han gav også et indblik i sin aktuelle forskning i de mange (for det meste) positive følger troen har i den enkeltes liv.

LYT TIL NIELS CHRISTIAN HVIDTS FOREDRAG HER: »DEL 1  »DEL 2

Gæsten: ”God stemning”

Anders Hind, medlem af LEV’s hovedbestyrelse, hvor han sidder sammen med Tove Søgaard, landsleder i KH.

Blandt gæsterne til Kristelig Handicapforenings årsmøde var Anders Hind fra LEV’s hovedbestyrelse. Han var mødt op efter at være inviteret af sin bestyrelseskollega: Landsleder i Kristelig Handicapforening, Tove Søgaard – af nysgerrighed, og fordi han mener, LEV og Kristelig Handicapforening har fælles interesser og opgaver.

”LEV og Kristelig Handicapforening har begge fokus på den faglighed og de nødvendige menneskelige værdier, der følger med, når man i sit daglige arbejde påtager sig medansvar for gode faglige relationer mellem mennesker,” understregede Anders Hind, der oplevede det positivt at være gæst til søsterforeningens årsmøde.

”Her er rart. Der er hygget med stearinlys på bordene og den slags, og så er der den gode stemning, som opstår mellem mennesker, der tydeligt er en del af et særligt, i dette tilfælde, kristent, fællesskab,” lød indtrykket.

Medarbejdere: ”Årsmødet er vigtigt”

Heidi Schmidt Madsen og Bent Nielsen er medarbejdere på Frøjkgården i Holstebro.

Bent Nielsen og Heidi Schmidt Madsen havde taget turen til Vejle fra bofællesskabet Frøjkgården i Holstebro. Som medarbejdere repræsenterede de en gruppe på 5-10 personer til årsmødet. Den burde have være større, syntes de.

”For os medarbejdere i det enkelte bofællesskab kan Kristelig Handicapforening godt blive fjern. Hverdagen kører jo helt uafhængigt af Kristelig Handicapforening. Det er en skam, synes jeg, for tilhørsforholdet er en vigtig del af Frøjkgårdens identitet. På årsmødet bliver vi som medarbejdere opdateret, vi møder vores kollerger, og vi bliver mindet om, at Frøjkgården er en del af noget større. Næste år skal vi være flere,” opfordrede Heidi Schmidt Madsen.

For Bent Nielsen, der har været ansat på Frøjkgården i tre et halvt år, betyder det meget at arbejde i et kristent bofællesskab og derfor også at komme til årsmøde.

”Før arbejdede jeg i et kommunalt bofællesskab, og der er altså en kæmpe forskel. På Frøjkgården er det ok at foreslå en beboer at bede Fadervor sammen, og jeg kan helt legitimt tage min tro med på arbejde. Det betyder meget for mig, at Frøjkgården er et kristent bofællesskab. Derfor har jeg også prioriteret at komme til årsmøde. Det har været spændende at høre Niels Christian Hvidt, men jeg synes faktisk også, det var spændende at høre formandsberetningen,” lød kommentaren fra Bent Nielsen.